Image

IMG

Wat wij doen

Image
De Dusty Foundation ondersteunt slachtoffers van anti LHBTI+ geweld. De Foundation helpt waar zij kan en verwijst slachtoffers door naar de juiste instanties. Samen met de slachtoffers wordt gekeken welke hulp nodig is en welke instanties deze het beste kunnen bieden.

In de praktijk betekent dit dat je als slachtoffer van anti LHBTI+ geweld of discriminatie contact met de Dusty Foundation op kunt nemen. Een van de medewerkers biedt een luisterend oor en kijkt aan welke hulp jij behoefte hebt.

Image
Wij kunnen je doorverwijzen naar Roze in Blauw, het speciale LHBTI+ team van de politie. Zij kunnen helpen met bijvoorbeeld je aangifte. Indien gewenst kunnen wij samen met jou kijken waar je terecht kunt voor slachtofferhulp, juridisch advies of andere hulp die jij op dit moment nodig hebt.

Daarnaast ondersteunt de Dusty Foundation projecten en evenementen die het gedachtengoed van de #IKBENHETZAT-beweging uitdragen. Ter bevordering van de zichtbaarheid van de LHBTI+ gemeenschap in Nederland en het verbeteren van de bespreekbaarheid van LHBTI-geweld en discriminatie in de politiek en de media.

Image
Wij zijn aanwezig tijdens een grote diversiteit aan evenementen om onze boodschap uit te dragen en zichtbaarheid te creëren, zie onze agenda.

Daarnaast onderhouden wij ook contact met lokale en landelijke fracties van verschillende politieke bewegingen, diverse lokale en landelijke organisaties die zich voor vergelijkbare doelen inzetten én Roze in Blauw, om de handen ineen te slaan en samen een vuist te maken tegen bekrompenheid.

Ben jij zelf slachtoffer geworden en wil je ondersteuning van de Dusty Foundation? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, de contactgegevens vind je op onze contactpagina.